Nieuws

Hartelijk welkom om op zondag 11 november de Cantatedienst bij te wonen in de Burgwalkerk. U kunt ditmaal luisteren naar cantate BWV 8, Liebster Gott, wenn werd ich sterben?

In deze novembermaand nadert Eeuwigheidszondag, de zondag waarop we hen gedenken die ons aan de dood ontvallen zijn. Een dag waarop er teruggekeken wordt, namen worden genoemd en kaarsen worden aangestoken. Tegelijk een dag waarop ook vooruitgekeken kan en mag worden naar de hoopvolle toekomst die voor ons uit genade is weggelegd.
De cantate neemt ons hier een stuk in mee. Hij werd geschreven voor de 16e zondag na Trinitatis (24 september 1724) en de bijhorende evangelielezing (Lucas 7 : 11 – 17) vertelt ons over de opwekking uit de dood van de jongen uit Naïn, de enige zoon van een weduwe. De Lutherse theologie vatte deze tekst symbolisch op: alle gelovigen mogen verwachten dat Christus hun zielen na hun dood tot eeuwig leven zal wekken; zij mogen daarom vol vertrouwen naar die dood uitzien, ja, deze zelfs verwelkomen als een noodzakelijke stap die hen dichter bij het eeuwige leven brengt (E. van Hengel).
Deze troostrijke gedachte komt pas later in de cantate duidelijker naar voren. Waar het begin van de cantate nog duidelijk spreekt van angst ten opzichte van de dood maakt dit later plaats voor het verlangend uitzien.

Was aber ist von mir zu erben,
Als meines Gottes Vatertreu?
Die wird ja alle Morgen neu
Und kann nicht sterben.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:

Drs. Roelof Smidt voorganger
Joalien van den Houten sopraan
Hilka IJzerman alt
Aart Mateboer tenor
Lars Terray bas
Jurjan Lipke organist
En het Bachkoor & -orkest Kampen
onder leiding van Bob Vaalburg

Zondag 11 november, Burgwalkerk om 17.00 uur. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

De activiteiten commissie Meetingpoint is gevraagd om een actie te organiseren voor het wijkfonds. Op zaterdag 19 januari 2019 is hiervoor de OPEN HOF BAZAR gepland. De opbrengst is voor het Wijkfonds.

Een gezellige middag / avond met tal van activiteiten. De commissie is opzoek naar gemeenteleden die mee willen denken en helpen bij het invullen van deze dag. Misschien hebt u, heb jij al eens meegedaan bij de organisatie van b.v. de Kerstmarkt. Wellicht is er al een draaiboek of hebt u, heb jij ideeën voor kinderspelen, een markt of een workshop voor deze dag. Kom dan naar de hieronder genoemde bijeenkomst of geef het door aan de commissie.

Op donderdagavond 8 november om 20.00 uur is er een bijeenkomst gepland in Open Hof om de actiedag ‘OPEN HOF BAZAR’ een eerste aanzet te geven.

De commissie vindt het fijn en belangrijk dat u / jij mee denkt zodat het een mooie dag wordt van elkaar zien, ontmoeten en gezelligheid. DOET U , DOE JIJ MEE!

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij één van de commissieleden voor OPEN HOF BAZAR, Liesbeth Hofstede, Suzan Kuipers, Janette Nammensma en Gerrit Dekker.

Wanneer: 4 keer in november en 4 keer in het nieuwe jaar.
  In november op dinsdagavond 6, 13, 20 en 27 november.
Voor wie: Voor wie tussen de 12 en 16 jaar jong is of op het Voortgezet Onderwijs zit.
Indeling:
  klas 1: 19.00 tot 19.45 uur o.l.v. Berthina van der Kamp
  klas 2: 19.00 tot 19.45 uur o.l.v. Leon Eigenhuis
  klas 3: 19.00 tot 19.45 uur o.l.v. Kasper Jager
  klas 4 en hoger: 20.00 tot 21.00 uur o.l.v. Kasper Jager
Opgave: In de hal van de kerk liggen vanmorgen (en ook volgende week) intekenlijsten.
Vul na de dienst daarop je gegevens in.

We hopen je te zien!

Berthina, Kasper en Leon.

Zoeken

ONDERWERPEN

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Laatste nieuws

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken