Nieuws

Op zondag 26 januari 2020 om 19.00 uur leidt ds. Bart Gijsbertsen voor de 50e keer een dienst in de serie ‘Leerdiensten Tora en Evangelie (LTE)’. De dienst vindt plaats in het Open Hof (Lelystraat 49) te Kampen.

© Copyright 2015 Bart Gijsbertsen
Op diezelfde avond vindt een presentatie plaats van zijn boek:
Van zilveren sporen
Een gang door het synagogale jaar
met een oor naar de kerk
Dit boek geeft een indruk van de leerdiensten Tora en Evangelie in Open Hof te Kampen. Met plezier nodigen Uitgeverij van Warven en de Commissie ‘Leerdienst Tora en Evangelie’ u uit om deze dienst en presentatie mee te maken. De LTE-dienst begint - als gebruikelijk - om 19.00 uur. Aansluitend vindt de presentatie plaats van Gijsbertsens nieuwe boek.


Over het boek: Met de verschijning van dit boek rondt Bart Gijsbertsen een drieluik af. Het eerste boek in het drieluik verscheen in 2015: Een heidense uitdaging, een kennismaking met de uitzonderlijke boodschap en weg van het volk Israël in en door de wereldgeschiedenis.
Het tweede boek verscheen in 2019: Luisteren bij maanlicht, een gang door het kerkelijk jaar, in verband gebracht met de Joodse feestkalender. Nu dus het derde en laatste boek en volgens de schrijver het hart van het drieluik: Van zilveren sporen.
Voor velen in Open Hof zal het een feest van herkenning zijn. De lezingen uit de synagoge onder Hebreeuwse titels en met veel midrasj, in verband gebracht met christelijke exegese.
Tijdens de presentatie biedt Bart Gijsbertsen zijn boek aan aan de Commissie LTE van de Protestantse Gemeente Open Hof. Daarna zal deze commissie het boek overhandigen aan de Protestantse Raad voor Kerk en Israël.


© Copyright 2015 Bart Gijsbertsen

Graag informeren wij u over de opbrengst en het verloop van de actie “Dankbaarheid”: het inzamelen van geld voor de bouw en inrichting van een kraamkliniek in Guinee, Afrika. De actie heeft het fantastische bedrag van
€23.520,-
opgebracht, waarvoor wij alle donateurs hartelijk danken. Alle wijken hebben deelgenomen. Het geld is via diverse kanalen binnengekomen, zoals acceptgiro’s, collectes etc. Ruim 500 leden hebben van de acceptgiro gebruik gemaakt. De collectebussen, in de vorm van een couveuse, werden ook goed bedacht. Speciaal vermeld mag worden dat een éénmalige collecte in een Stroomdienst € 450,—opbracht. Nog een paar bijzondere giften: van oud-papiercommissie Westerkerk €500,—, opbrengst wintermarkt Amandelboom €700,— en van oud-papiercommissie Broederkerk €3000,—!
Als het wil lukken gaan “onze” couveuses ook naar de kliniek in Afrika, om als instructiemateriaal dienst te doen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de bouw van de kliniek. We hopen u van de voortgang op de hoogte te houden.

Op zondag 12 januari, waarop cantate BWV 123 wordt uitgevoerd, horen we vanuit het Lutherse leesrooster over de wijzen die de nieuwgeboren Koning eer willen bewijzen.

Het openingskoraal zet met melodie en de woorden ‘Liebster Immanuel’ gelijk de toon: de eerste zes noten van de koraalmelodie, versierd met een triller op de vierde, als een eerbetoon waarmee een hooggeplaatste wordt begroet.

De woorden die in de cantate klinken, getuigen van een grote liefde voor Immanuel, God-met-ons. Er wordt gezongen over het uitzien en verlangen naar de komst van Immanuel, hunkering. Een brandend hart van liefde, toegeëigend aan deze hoogste schat. En met hem alles kunnen doorstaan: tranen, angst, eenzaamheid, vijanden en zelfs de dood.

Liebster Immanuel, Herzog der Frommen,
Du, meiner Seelen Heil, komm,
komm nur bald!
Du hast mir, höchster Schatz,
mein Herz genommen,
So ganz vor Liebe brennt
und nach dir wallt.
Nichts kann auf Erden
Mir liebers werden,
als wenn ich meinen Jesum stets behalt.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:
Hans Schoorlemmer voorganger
Sander van den Houten organist
Hilka IJzerman alt
Erik Janse tenor
Janko Fraanje bas
En het Bachorkest Kampen
onder leiding van Ab Weegenaar

Zondag 12 januari 17.00 uur, De Burgwal. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Van zilveren sporen https://t.co/9i7fmc8cBM
Geven uit dankbaarheid (update) (3) https://t.co/W8hLTETiG0

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken