Nieuws

Met de wijkgemeente een gezellig weekend kamperen

Afgelopen twee jaar heeft een groep van circa 20 gezinnen (50 personen) uit onze wijkgemeente gezellig met elkaar een weekend gekampeerd, van vrijgezellen tot koppels die al 50 jaar getrouwd waren, complete gezinnen, stellen waarvan de kinderen al zijn uitgevlogen, jong en oud, etc. Met als kampeermiddel een tent, vouwwagen, caravan of camper. Een mooie brede afspiegeling van onze wijkgemeente en kamperen.

De meeste kampeerders hebben voor dit jaar het weekend alweer in de agenda staan, want wat goed is doet smaken naar meer. Op dit moment lijkt het een traditie te worden dat we standaard kamperen in het eerste weekend nadat de scholen in onze regio weer zijn begonnen. Voor dit jaar betekend dit, dat het kampeerweekend georganiseerd wordt van vrijdagmiddag 7 september tot en met zondagavond 9 september. Eerder komen of gaan is mogelijk, later komen of gaan is ook mogelijk. Vorig jaar waren het vooral de wat oudere kampeerders die een dag eerder kwamen of een dag later weg gingen. Ieder rekent zelf af met de camping voor het aantal overnachtingen.

Ook dit jaar gaan we weer naar camping De Wildhoeve in Emst. We staan met z’n allen op een apart en rustig gelegen veld – genaamd Vlinderhoek – achteraan op de camping, maar wel dicht bij een sanitairgebouw. Het is een bosrijke camping, niet ver van Kampen zonder last van files op de weg ernaartoe. De camping is vanwege de mooie omgeving uitermate geschikt met mooi weer, maar is ook door het binnenzwembad, goede sanitaire voorzieningen en dergelijke, met minder mooi weer geschikt.

Voor informatie en tarieven zie www.wildhoeve.nl.
De camping heeft ook verhuurmogelijkheden. Wellicht een optie voor hen die zelf geen kampeermiddel hebben. Zie hiervoor ook de informatie op de site van de camping. De plattegrond op de site is te zien waar deze verhuurmiddelen zich bevinden in relatie tot het veld Vlinderhoek. Ervaring van vorige jaren leert, dat de verhuurmogelijkheden al wel vroeg in het jaar geboekt moeten worden.

Net als voorgaande jaren, maakt de organisatie vooraf geen programma. Verbondenheid door op dezelfde camping te staan, ontspannen en ongedwongenheid is het uitgangspunt.

Ontmoeting, bij elkaar op de koffie, spelende kinderen, een stukje wandelen of fietsen, een leuk spelletje doen. De bedoeling is dat dat allemaal vanzelf gaat en naar eigen behoefte. Zo ontstaat vaak spontaan het idee om alle bereide avondmaaltijden gezamenlijk te delen en te nuttigen.

Lijkt jou bovenstaande een leuk idee en biedt de agenda nog deze ruimte, laat het me dan weten. Hoe eerder ik het weet hoe beter. Ook voor hen die andere jaren mee zijn gegaan, het verzoek je opnieuw aan te melden. Eventueel kunnen we bij veel aanmeldingen een naastgelegen veld erbij reserveren.

Een mooie voortzetting van een geboren traditie...

Corné Vreugdenhil
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
038-3326559
06-29287522
Zoeken

ONDERWERPEN

LAATSTE TWEETS

Filmavond 15 februari om 19.00 uur https://t.co/ZDrkYMORyn https://t.co/YRZSYO6yBj
Cantate BWV 156: Ich stehe mit einem Fuss im Grabe https://t.co/zJinPuXQfu https://t.co/wEdfPt0LHS

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken