Nieuws

Van zilveren sporen

Op zondag 26 januari 2020 om 19.00 uur leidt ds. Bart Gijsbertsen voor de 50e keer een dienst in de serie ‘Leerdiensten Tora en Evangelie (LTE)’. De dienst vindt plaats in het Open Hof (Lelystraat 49) te Kampen.

© Copyright 2015 Bart Gijsbertsen
Op diezelfde avond vindt een presentatie plaats van zijn boek:
Van zilveren sporen
Een gang door het synagogale jaar
met een oor naar de kerk
Dit boek geeft een indruk van de leerdiensten Tora en Evangelie in Open Hof te Kampen. Met plezier nodigen Uitgeverij van Warven en de Commissie ‘Leerdienst Tora en Evangelie’ u uit om deze dienst en presentatie mee te maken. De LTE-dienst begint - als gebruikelijk - om 19.00 uur. Aansluitend vindt de presentatie plaats van Gijsbertsens nieuwe boek.


Over het boek: Met de verschijning van dit boek rondt Bart Gijsbertsen een drieluik af. Het eerste boek in het drieluik verscheen in 2015: Een heidense uitdaging, een kennismaking met de uitzonderlijke boodschap en weg van het volk Israël in en door de wereldgeschiedenis.
Het tweede boek verscheen in 2019: Luisteren bij maanlicht, een gang door het kerkelijk jaar, in verband gebracht met de Joodse feestkalender. Nu dus het derde en laatste boek en volgens de schrijver het hart van het drieluik: Van zilveren sporen.
Voor velen in Open Hof zal het een feest van herkenning zijn. De lezingen uit de synagoge onder Hebreeuwse titels en met veel midrasj, in verband gebracht met christelijke exegese.
Tijdens de presentatie biedt Bart Gijsbertsen zijn boek aan aan de Commissie LTE van de Protestantse Gemeente Open Hof. Daarna zal deze commissie het boek overhandigen aan de Protestantse Raad voor Kerk en Israël.


© Copyright 2015 Bart Gijsbertsen

Zoeken

LAATSTE TWEETS

Aankondiging 'Online Kerkdienst' 28 juni https://t.co/V2MghpvNSG

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken