Jeugd

Online 'Kinder-Kerstnevendienst' 27 december

Hallo jongens en meisjes,

We hopen dat jullie fijne Kerstdagen hebben gehad!

In het verhaal van vandaag is het 40 dagen na de geboorte van de Here Jezus. Jozef en Maria nemen hem mee naar de tempel om hem aan de Heer te wijden. Wat er dan nog meer gebeurt, kun je horen in het verhaal, dat je hieronder kunt beluisteren.

Je kunt hieronder ook nog twee werkbladen vinden over het verhaal:

Werkblad 1: Op het werkblad staat een kleur-/vouwplaat. Werkwijze: Kleur de plaat. Vouw de lijnen volgens de aanwijzingen. Door het blad eerst van links en daarna van rechts in te kijken - of heen en weer te bewegen - zie je dat Simeon en Hanna de baby om de beurt in hun armen houden. Schrijf in de tekstwolken wat Simeon en Hanna zingen of zeggen toen ze Jezus zagen. Nodig: kleurpotloden en stiften.

Werkblad 2: Hoe reageer jij als er iets gebeurt waar je al heel lang op hoopt? Ben je sprakeloos? Juich en spring je, ga je er van zingen of ratel je aan een stuk door? Simeon gaat er van zingen als hij eindelijk de Messias ziet. Het werkblad staat vol met woorden die vertellen van het verhaal. Schrijf alle woorden op een passende plaats in de puzzel. Als je daarna de letters uit de omcirkelde vakjes achter elkaar plaatst, lees je iets over Simeon en Hanna. Nodig: kleurpotloden, stiften en pennen.

Veel plezier met de werkbladen en een fijne zondag!

Groetjes van de Kindernevendienstleiding

Klik op de onderstaande YouTube om naar het verhaal te luisteren, en op de plaatjes onder het filmpje kun je klikken om de knutsels te maken.

Puzzelen & Knutselen

Kindernevendienst Kindernevendienst

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Gebouwbeheer Open Hof
  • Telefoon: 038-3316144
  • Contactformulier: klik hier

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken