Jeugd

Online 'KinderNevenDienst' 28 maart

Hoi jongens en meisjes,
Nog 1 week….en dan is het Pasen; het feest van de opstanding van Jezus!
Maar zover is het nog niet. De zondag voor Pasen, deze zondag dus,  noemen we Palmpasen; we denken hierbij aan de intocht van Jezus in Jeruzalem: Jezus rijdt op een ezel Jeruzalem binnen. De mensen leggen mantels op de weg en zwaaien met palmtakken, terwijl ze roepen: ‘Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer! Luister maar naar het verhaal.

Klik op de onderstaande YouTube om naar het verhaal te luisteren, onder het filmpje staan de werkbladen.


Werkbladen:
Misschien heb je voor deze zondag al wel een Palmpasen stok gemaakt. Als je dit nog niet gedaan hebt maar je wilt dit toch graag nog doen, dan kun je deze link aanklikken voor de beschrijving hiervoor.

De kindernevendienstleiding


Kindernevendienst

Werkblad 1
Jullie maken een tak om mee te juichen: Hosanna!

Werkwijze: Volg de instructies op het werkblad. Knip de bladblaadjes langs de lijnen in als je wilt dat het blad gaat ritselen als je er mee zwaait.
Tip: Plak eventueel een plantenstokje in het midden voor de stevigheid.
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, lint en perforator en eventueel een plantenstokje.

Kindernevendienst


Werkblad 2
Jullie maken een uitklapkaart bij dit verhaal.

Is de kaart dicht, dan zie je de gesloten poort van Jeruzalem. Open de poort en we zien Jezus op een ezel Jeruzalem binnen rijden . Door het gebruik van een driehoeksvouw in de kaart lijkt het of de mensen met palmtakken Jezus toejuichen.

Werkwijze:
Kleur alles. Knip de poortdelen en het tafereel uit. Vouw nu de driehoeksvouwen in de kaart. Vouw eerste de verticale lijnen met een dalvouw. Vouw dan de diagonale lijnen met een bergvouw en vouw ze een aantal keren heen en weer zodat ze straks soepel ‘lopen’. Vouw nu de kaart open en duw het horizontale vouwtje in de driehoeksvouw naar buiten tot een bergvouw. Sluit de kaart. Plak nu de deuren links en rechts op de blinde deuren volgens het werktekeningetje. Zorg er voor dat de driehoeksvouw niet gehinderd wordt door de opgeplakte deur.
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm.


Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken