Jeugd

Online 'KinderNevenDienst' 11 april

Hoi jongens en meisjes!

Vorige week vierden we het Paasfeest; het feest dat Jezus is opgestaan.
De derde dag werd een eerste dag, een nieuw begin. Afgelopen weken volgden wij met jullie het Veertig dagen Project en kwam er elke zondag een plaatje bij op de Levensweg. In de filmpjes vertelden Marina en Harry erover. Ook lieten ze zien hoe je een paasstuk kon maken. Heb jij de tuinkerszaadjes hier ook voor gebruikt? Het project is nu voorbij.

Vandaag kun je luisteren naar het verhaal hoe het verder gaat. Het begint op de avond van die eerste dag. Maria Magdalena heeft ’s ochtends gezien dat het graf leeg was en daarna zijn Petrus en een andere leerling ook gaan kijken. Toen zij weer weg waren, is Jezus verschenen aan Maria. Zij heeft het verteld aan de anderen, maar die hebben Jezus nog niet gezien. Zij vragen zich af: zou Jezus echt zijn opgestaan?

En dan klinkt ineens een bekende groet: ‘Vrede voor jullie’. Het klinkt een beetje zoals ‘Goedendag’- meestal laat je nauwelijks tot je doordringen wat iemand daarmee zegt. Maar nu komt het wèl binnen. Goede dag, vrede voor jou: dat is nog nooit zo waar geweest als vandaag. Daar staat Jezus! Hij laat hen zijn handen zien, zodat zij zien dat het echt Jezus is die voor hen staat!

Het thema van deze zondag is dan ook: ‘Wat zie je aan me?’

Soms zie je iemand en denk je: er is iets anders aan jou. Maar wat, dat kun je niet zeggen. Tomas gelooft het eerst niet, maar wanneer Jezus zijn wonden laat zien, gelooft hij wat hij ziet en voelt: U bent mijn Heer en mijn God. Op de werkbladen hieronder staan twee knutsels die je kunt maken die alles met ‘zien’ te maken hebben.

Veel plezier ermee!
Groetjes van de leiding Kindernevendienst


 


Kindernevendienst

Werkblad 1
Een eigen bril maken. Geloof je met deze bril ook dingen die je niet kan zien? Lukt dat ook zonder bril?


Kindernevendienst


Werkblad 2
Maak je eigen fototoestel.

In de tijd van Jezus was er nog geen fototoestel. Tomas moest het doen met de woorden van zijn vrienden. Toen hij Jezus echt kon zien, wat zag Tomas toen door de lens? Teken dat op het fototoestel? Print dit blad uit op stevig papier.


Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken