Jeugd

Online 'KinderNevenDienst' 9 mei

Hoi jongens en meisjes,

In het verhaal van vandaag heeft Jezus heeft een opdracht voor zijn leerlingen: Heb elkaar lief, zoals ik jullie heb liefgehad. Wat bedoeld Jezus hier eigenlijk precies mee? De liefde waar Jezus het over heeft gaat over zorgen voor elkaar, elkaar helpen, niet oordelen over elkaar. Eigenlijk over alles wat er in de 10 geboden beschreven staat. En hij vraagt aan zijn discipelen (en ook aan ons) om zijn geboden te bewaren. Dit kun je doen door hetzelfde te doen als Jezus: door er voor elkaar te zijn en voor elkaar te zorgen.

Vandaag is het moederdag. Misschien hebben jullie vanmorgen wel een ontbijtje voor je moeder gemaakt. Ook dat is ‘zorgen voor’ . Zie je wel dat het  soms helemaal niet zo moeilijk is? Luister maar naar het verhaal van vandaag:

Kindernevendienst

Werkblad 1
Jezus zorgde goed voor andere mensen. En hij zei tegen zijn vrienden: ‘Wat ik doe, kunnen jullie ook gaan doen”.
Zorgen’ kan ook zijn dat je iemand iets leuks geeft. Vandaag is het Moederdag; met dit werkblad ga je een bloem knutselen.
Tip: Gebruik glitters voor een uitbundig effect. Voor de wat oudere kinderen: Vouw hartjes op een eenvoudige manier met papier en plak ze in de bloem. Kijk voor vouwinstructies bijvoorbeeld op Pinterest.
Nodig: kleurpotloden, stiften, glitters, lijm; eventueel kleine vouwblaadjes.


Kindernevendienst


Werkblad 2
De vrienden van Jezus vertellen elkaar over alles wat Jezus gedaan heeft. Over wat hij zei over liefde en zorgen voor elkaar. Zij proberen te doen wat Jezus ook heeft gedaan. Zo blijft zijn liefde altijd bestaan. Zorgen voor elkaar is een manier waarop liefde zichtbaar wordt. Met het werkblad kun je er over nadenken denken hoe en voor wie je kunnen zorgen. Aan de linkerkant schrijf je erover. Aan de rechterkant teken je erover.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, lijm


Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken